+31(0)617 144 968 ave@ianusweb.com

Webteksten

door | 10 jun 2016

Het schrijven van een heldere, effectieve tekst is voor veel ondernemers een crime. Zeker als men aan de strenge ‘wetten’ van het web moet voldoen. IanusWeb heeft ruim 20 jaar ervaring in het schrijven en redigeren van allerhande teksten in allerlei stijlen, voor internet en daarbuiten.

In het kort

Laat IanusWeb uw teksten schrijven, specifiek voor het web:

 • Bekend met alle do’s and don’ts van een goede webtekst
 • Geschreven voor lezers, maar met zoekmachines in het achterhoofd
 • Met oog voor doel, doelgroep en toon van de tekst
 • Helder, goed verteerbaar en correct
 • Nieuwe tekst, herschrijven van bestaande tekst of tekstredactie
 • Copywriting voor uw site, maar natuurlijk ook voor blogs, reclame of brochures
 • Wij maken teksten van uw woorden… zelfs losse woorden!

Tekst voor het web?

Ja. Want hoewel de basisregels voor een goede tekst ook hier gelden, moet een goede webtekst nog meer doelgericht, zo kort mogelijk en opgeknipt in hapklare brokken zijn. Lezers op internet willen per definitie snel relevante informatie vinden: lezen heeft plaatsgemaakt voor scannen. De tekst op uw site moet dit gedrag mogelijk maken, en bovendien op de juiste manier gepresenteerd worden voor zoekmachines.

Gewoon goed in tekst

Ondanks deze focus op webteksten, kunt u bij IanusWeb ook terecht voor copywriting van brochures, reclame, presentaties, et cetera.

Teksten door IanusWeb zijn ongeacht het medium helder en goed verteerbaar, met aandacht voor doel/doelgroep en de toon die bij uw bedrijf past. Ze zijn altijd geschreven voor uw lezers, in een actieve en persoonlijke stijl.

Aandachtspunten (web)teksten

Bij het schrijven van (web)teksten let IanusWeb onder meer op het volgende:

 • Beantwoorden ‘5 W’s (Wat, Waar, Wie, Wanneer, Waarom)
 • Aandacht voor keywords (webmarketing)
 • Structuur: belangrijkste bovenaan, details verder naar onderen
 • Beschrijvende titel
 • Inleiding = samenvatting pagina
 • Korte tekstblokken met duidelijke koppen
 • Bondige tekst met ‘harde’ info
 • Gebruik van opsommingen waar mogelijk
 • Hyperlinks naar meer info
 • Afbeeldingen i.p.v. woorden waar mogelijk

Van woorden tot nieuwe tekst

Afhankelijk van wat we afspreken, mag u de input voor uw nieuwe tekst aanleveren in de vorm van bestaande tekst, afzonderlijke tekstblokken of zelfs losse woorden en zinnen… Wij zetten woorden om in coherente teksten, met de stem van uw onderneming.

IanusWeb heeft meer dan 20 jaar ervaring in het schrijven van allerhande teksten, van kort tot lang en van formeel tot luchtig. Laat daarom IanusWeb uw (web)teksten schrijven, of uw bestaande teksten herschrijven of redigeren. Zodat de stem van uw onderneming uw klanten effectief en welluidend  overtuigt.

Ook uw (sleutel)woorden omzetten in pakkende tekst?

Laat IanusWeb dan schrijven wat u wilt vertellen.

Webteksten

MudSweatTrails logo

Project Details

Klant klantnaam
Business coaching
Jaar 2019
Skills Logo
Site www.ianusweb.com
Overige opdrachten Huisstijl, Drukwerk, Website in WordPress

 

Opdrachtbeschrijving

Actief en levendig logo passend bij het thema 'trailrunning', wat naïeve en speelse vormgeving, frisse maar toepasselijke (natuurlijke) kleuren. Keuze voor strip-achtige opzet ingegeven door naam (bedrijfsnaam door IanusWeb). Moest geschikt zijn voor weergave in print en op web, en voldoende opvallen op kleding en grote uitingen zoals vlaggen en banners.

Ontdekken of IanusWeb ook voor u een geschikt logo kan ontwerpen?

Neem dan vrijblijvend contact op. Logo-ontwerp is bij IanusWeb altijd op basis van ‘no cure, no pay’.

Webteksten

Qvadis - website

Project Details

Klant klantnaam
Business coaching
Jaar 2019
Skills WordPress, foto's, tekst en tekstredactie
Site www.ianusweb.com
Overige opdrachten Logo, Huisstijl, Drukwerk

Opdrachtbeschrijving

Fleurige en 'open' site die past bij het logo.

De site is in WordPress ontworpen en gemaakt, en is voorzien van diverse pagina-templates voor eenvoudig onderhoud waarbij de stijl gehandhaafd blijft.

IanusWeb verzorgt de constante bewaking en het technisch beheer van de site, waardoor deze veilig, snel en up-to-date blijft.

Ontdekken of IanusWeb ook voor u een geschikte WordPress website kan maken?

Neem dan vrijblijvend contact op voor een intakegesprek.

Webteksten

door | 10 jun 2016

U kunt bij IanusWeb terecht voor een veelvoud aan gerelateerde diensten, alle met dezelfde doelen: uw onderneming zo goed mogelijk in contact brengen met uw doelgroep en het aan de man brengen van uw product of dienst. Van logo tot website en van huisstijl tot teksten, bij IanusWeb vindt u alles onder één dak.

Eerste kop

Uw logo levert een belangrijke bijdrage aan het imago en de herkenbaarheid van uw onderneming. IanusWeb begrijpt dit als geen ander en ontwerp van uw logo is dus altijd maatwerk. Tijdens het ontwerptraject gaan we samen op zoek naar de ziel van uw bedrijf, naar wat u beweegt en wat u wilt uitstralen.

De onderdelen van uw huisstijl die IanusWeb voor u ontwerpt sluiten natuurlijk strak aan bij uw logo. Het familiegezicht van uw onderneming komt zo onmiskenbaar terug op bijvoorbeeld briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, templates voor Word of PowerPoint, spandoeken of FaceBook page. Herkenbaarheid gegarandeerd!

Tweede kop

Ook voor het in stijl opmaken van uw advertenties, brochures, PowerPoint presentaties of beursbanieren zit u bij IanusWeb goed - en u weet zeker dat uw bedrijf herkend wordt.

Omdat een nette huisstijl of bijvoorbeeld brochure pas goed tot zijn recht komt met drukwerk van hoge kwaliteit, verzorgt IanusWeb ook dit graag voor u.

Meer weten...

over wat IanusWeb voor jou kan betekenen?